Όροι Χρήσης

Ο διαδικτυακός τόπος  www.pliotas.gr  είναι η επίσημη ιστοσελίδα και το ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης των προϊόντων μέσω του Διαδικτύου της ατομικής επιχείρησης «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΙΩΤΑΣ» που εδρεύει στην Αθήνα, Αθηνάς 26 Τ.Κ. 10551. 

Πριν περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας ή/και εισέλθετε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται στην περίπτωση παραγγελιών μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, της ιστοσελίδας www.pliotas.gr, το περιεχόμενο της οποίας αποτελεί ενιαίο και αναπόσπαστο σύνολο με τους παρόντες όρους χρήσης.

Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους όρους και προϋποθέσεις διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγηση σας στην ιστοσελίδα www.pliotas.gr συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση σας με αυτούς.

Στον διαδικτυακό τόπο www.pliotas.gr,  είναι πνευματικά δικαιώματα, ο σχεδιασμός, το περιεχόμενο, τα κείμενα, τα γραφικά, οι φωτογραφίες, τα λογότυπα, τα διακριτικά γνωρίσματα,  η επιλογή και οι ρυθμίσεις αυτού, αποτελούν ιδιοκτησία της επιχείρησης «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΙΩΤΑΣ» και προστατεύονται από την  ελληνική,  κοινοτική  και διεθνή νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας.  Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή και έκθεση τους στην ιστοσελίδα   και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΙΩΤΑΣ» κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους, στους δε χρήστες παρέχεται η άδεια περιήγησης στον δικτυακό αυτό τόπο μόνο για προσωπική, μη εμπορική, χρήση.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας της «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΙΩΤΑΣ» ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.

Η «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΙΩΤΑΣ»  διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει ή να τροποποιεί  τους εφαρμοστέους όρους και προϋποθέσεις για τη χρήση της ιστοσελίδας, όπως αυτοί αποτυπώνονται στους παρόντες «Όρους Χρήσης» σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Τέτοιες αλλαγές, τροποποιήσεις, προσθήκες ή διαγραφές στους όρους και τις προϋποθέσεις της χρήσης θα τίθενται σε ισχύ άμεσα από την γνωστοποίησή τους, η οποία μπορεί να δοθεί με κάθε μέσο συμπεριλαμβανομένης, αλλά όχι περιοριστικά, της θέσης καινούργιων όρων και προϋποθέσεων στην ιστοσελίδα. Κάθε χρήση της ιστοσελίδας κατόπιν τέτοιας αλλαγής ή τροποποίησης θα θεωρείται ότι αποτελεί αποδοχή εκ μέρους σας τέτοιων αλλαγών, τροποποιήσεων, προσθηκών ή διαγραφών. Η «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΙΩΤΑΣ»   μπορεί, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, να καταγγείλει, αλλάξει, αναστείλει ή διακόψει οποιαδήποτε επιμέρους λειτουργία αυτής της ιστοσελίδας συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας, της φωτογραφίας παρουσίασης ή περιγραφής οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας.

Η «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΙΩΤΑΣ» ή/και το ηλεκτρονικό της κατάστημα pliotas.gr, οι δεν έχουν καμία ευθύνη, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, για όποιες επακόλουθες, παρεμπίπτουσες, έμμεσες, ειδικές αποζημιώσεις ή έξοδα ή χρηματικές ποινές, συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι περιοριστικά, διαφυγόντων κερδών, διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης, απώλειας πληροφοριών ή δεδομένων, ή απώλειας πελατείας, απώλειας ή ζημίας περιουσίας, και οποιωνδήποτε αξιώσεων τρίτων μερών προκύψουν από ή σε σχέση με την χρήση, την αντιγραφή, ή την παρουσίαση αυτής της ιστοσελίδας ή των περιεχομένων της ή οποιασδήποτε άλλης συνδεδεμένης ιστοσελίδας, ανεξαρτήτως εάν η «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΙΩΤΑΣ» ή/και το ηλεκτρονικό της κατάστημα pliotas.gr  είχαν ενημερωθεί, γνώριζαν ή έπρεπε να γνωρίζουν αυτή την πιθανότητα.

Προσωπικά δεδομένα

Κατά την επίσκεψή σας στις σελίδες του www.pliotas.gr και προκειμένου να παραγγείλετε προϊόντα, αλλά και για να  διασφαλισθεί  η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας ώστε να σας ενημερώνουμε για νέα προϊόντα μας, είναι πιθανό να σας ζητηθεί να δηλώσετε στοιχεία που σας αφορούν (όνομαεπάγγελμαηλεκτρονική διεύθυνση κ.λπ.). Τα τυχόν προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε οπουδήποτε στις σελίδες και τις υπηρεσίες του διαδικτυακού τόπου του www.pliotas.gr, προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις του Ν. 2472/97 σχετικά με την προστασία από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.pliotas.gr λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και τηρεί με ασφάλεια τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα είστε εγγεγραμμένος σε κάποια υπηρεσία του www.pliotas.gr τα οποία διαγράφονται μετά την με οποιοδήποτε τρόπο λήξη της συναλλακτικής σχέσης.

Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.pliotas.gr χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτό ή συνεργαζόμενες με αυτό επιχειρήσεις, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης. Τα τηρούμενα στοιχεία του αρχείου δύνανται να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Ο πελάτης έχει, μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997.

Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.pliotas.gr χωρίς να δώσει οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία. Θα χρειαστούμε προσωπικά δεδομένα μόνο όταν προχωρήσετε σε παραγγελία προϊόντων.

Τα απαραίτητα στοιχεία για κάθε συναλλαγή είναι ονοματεπώνυμο, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση (οδός, πόλη, ταχυδρομικός κώδικας), διεύθυνση αποστολής της παραγγελίας και τύπο παραστατικού (απόδειξη, τιμολόγιο). Στην περίπτωση που εκδώσουμε τιμολόγιο χρειαζόμαστε την επωνυμία της επιχείρησης, Α.Φ.Μ. και διεύθυνση της έδρας, επάγγελμα, Δ.Ο.Υ..

Πως χρησιμοποιούμε τα cookies;
Ορισμένες από τις σελίδες μας χρησιμοποιούν cookies για να θυμούνται:
• τις προτιμήσεις σας όσον αφορά την απεικόνιση, π.χ. φωτεινότητα ή μέγεθος χαρακτήρων
• αν έχετε ήδη απαντήσει σε αναδυόμενη έρευνα που σας ρωτούσε αν το περιεχόμενο ήταν χρήσιμο ή όχι (για να μην σας ξανατεθεί η ίδια ερώτηση)
• αν έχετε συμφωνήσει να χρησιμοποιούμε cookies σ΄ αυτόν τον ιστότοπο.
Επίσης, ορισμένα βίντεο ενσωματωμένα στις σελίδες μας χρησιμοποιούν ένα cookie για να συγκεντρώνουν ανώνυμα στατιστικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο φθάσατε ως το συγκεκριμένο σημείο και για το ποια βίντεο επισκεφτήκατε.
Η ενεργοποίηση αυτών των cookies δεν είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του ιστότοπου αλλά, μέσω αυτών θα έχετε δυνατότητες για καλύτερη φυλλομέτρηση.Μπορείτε να διαγράψετε αυτά τα cookies, ή να αποκλείσετε την πρόσβαση σε αυτά, αλλά αν το κάνετε ορισμένα χαρακτηριστικά του ιστότοπου ίσως να μην λειτουργούν ικανοποιητικά.
Οι πληροφορίες που σχετίζονται με τα cookies δεν χρησιμοποιούνται για να σας ταυτοποιήσουν προσωπικά και έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των δεδομένων του μοτίβου. Τα cookies δεν χρησιμοποιούνται για σκοπούς άλλους από αυτούς που περιγράφονται στο παρόν κείμενο.

Επιστροφή – Αντικατάσταση Προϊόντων
Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε και να ζητήσετε την αντικατάστασή τους ή την καταβολή του τιμήματος εντός προθεσμίας 14 ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβετε τα προϊόντα. Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλ. να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους, μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο.

Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή και αντικατάσταση είναι εφικτή υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις: 1. επικοινωνήσετε την ίδια μέρα ή την επομένη εργάσιμη ημέρα με το Ηλεκτρονικό Κατάστημα, ή καλέστε στο 210-3217335, σε περίπτωση αλλαγής του προϊόντος εντός 20 ημερών με άλλο ή άλλα μέχρι του ύψους του τιμήματος ή με πρόσθετο τίμημα ή υπαναχώρησης εντός 14 ημερών σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ.10 του ν.2251/1994, το προϊόν δεν πρέπει να έχει χρησιμοποιηθεί.

Στους σταυρούς δίσκων, στα ζαχαρώτα και ασημένια διακοσμητικά, λόγω της ευαισθησίας των προιοντων, επιστροφές δεν γίνονται δεκτές.

Η www. pliotas.gr, «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΙΩΤΑΣ» δεσμεύεται να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της. Οποιεσδήποτε πληροφορίες και προσωπικά στοιχεία λαμβάνουμε από εσάς χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις ανάγκες της μεταξύ μας επικοινωνίας και εκτέλεσης της παραγγελίας σας και για κανένα λόγο τα στοιχεία αυτά δεν κοινοποιούνται ή πωλούνται σε τρίτους. Όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνουμε μέσα από το site της εταιρίας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της παραγγελίας σας και για κανένα άλλο λόγο.

Ισχύον Δίκαιο – Δικαιοδοσία Η χρήση του διαδικτυακού τόπου/ ιστοσελίδας www.pliotas.gr  και οι συναλλαγές μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΙΩΤΑΣ» θα διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο, ιδίως τα νομοθετήματα που ρυθμίζουν θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις πωλήσεις από απόσταση και την προστασία των καταναλωτών. Για την επίλυση κάθε διαφοράς από τους παρόντες Όρους Χρήσης και τις πωλήσεις μέσω του διαδικτυακού τόπου/ ιστοσελίδας www.pliotas.gr  αποκλειστικά αρμόδια ορίζονται τα δικαστήρια της πόλης των Αθηνών.